tirsdag den 18. december 2012

Få Google Analytics til at virke med download af filer



Hvis man benytter ASP.NET MVC til at opbygge sin side, og har et link til enten en fil eller en action der returnerer en fil, så kan det blive problematisk at få Google Analytics til at virke.
Dette er fordi at når din side indlæses, så indlæses også Google Analytics. Problemet med en action eller link til en fil er at i disse tilfælde indlæses Google Analytics javascriptet ikke. Derfor får du ingen statistik på at en fil er downloadet, eller en action er udført der ikke loader en side med Google Analytics javascript på.

Dette kan løses på to måder:

1: Lave en "tak for download"-side
Hvis du laver en side du bliver henvist til for at takke for at downloade dit indhold, som kort tid efter selv starter din hentning af filen.
Ved at benytte denne løsning kan du dermed se hvor mange gange folk er kommet ind på din takke-side og se hvor mange der har fået downloadet din fil.

2: Sende et event til Google Analytics om at noget er sket
Hvis man er mere interesseret i at "blot" lave siden som den var tiltænkt, og få det analyseret og få statistik igennem Google Analytics, så skal man bare sørge for at informere Google Analytics om at nu har en bruger klikket på et link der udløser noget statistik som den skal vide noget om.
Dette gøres ved at du bruger en funktion fra Google Analytics javascriptet der fortæller din Google Analytics konto at nu har din bruger udført denne event som du har sat op i Google Analytics kontrolpanelet.

Du kan se mere om det her: http://www.udvikleren.dk/forum/39292/statistik-paa-download-paa-action-i-mvc/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst