mandag den 12. august 2013

Designovervejelser til din hit hjemmeside


Hvis man ser på dansk design både møbler, bestik, glas, tv, anlæg etc. så handler det om rene linier.
Ved at gøre det simpelt, symetrisk, og holde nogle enkelte veltilpassede farver som tema kan man lave et design der er er interessant.
Ved at undersøge design & struktur kan man med meget få virkemidler skabe noget som er yderst tiltalende.

Det er dette simple design princip som Windows 8 og deres såkaldte "Metro" eller noget nyt navn, bygger på. Ved at basere dig på sådanne simple virkemidler og slankt og minimalistisk opstilling og effektiv kommunikation, kan du få dit budskab ud meget enklere fordi at det fanger folks interesse.
Igen ved at overveje hvordan du kan gøre din kommunikation mere direkte, effektiv og skære ind til benet vinder du mere fokus fra din modtager.
Fremfor at skrive en masse tekster, titler eller overflødig information så overvej en ekstra gang om du kan gøre det endnu mere simpelt og direkte ved at bruge et grafisk udtryk, sætte fokus stærkere på noget du ønsker at dele og fortælle, eller lave en opstilling der skaber symetri og linier som er nemme for det menneskelige øje og hjerne at fortolke.

Det er sådanne overvejelser jeg har lavet med min egen udvikler side www.csharpudvikler.dk, hvor jeg forsøger at fjerne så meget overflødig information som muligt.
Selvsamme principper baserer infographics sig på, ved at fortælle et budskab, skabe fokus og stjæle opmærksomhed, med farver, opstilling og godt design der giver dig effektiv kommunikation.
Derfor er de så tiltalende og så nemme at forstå ved at du meget nemt forstår budskabet uden at skulle læse en masse detaljer, men får præsenteret budskabet kontant og simpelt lige i hovedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst