søndag den 20. januar 2013

ASP.NET leverer hurtigt

Hvis du gerne vil have dine sider skal være hurtige i ASP.NET er der flere ting du kan gøre for at optimere.
Performance af din side er vigtig!

Google er begyndt at lave performance som en del af din score. Så hvis din side er meget langsom til at loade så har det impact på din placering på Google under søgninger.
Google selv har lavet nogle forsøg for at se hvilken betydning loadtider har på end-user og brugerens opførsel. Derfor prøvede de at levere deres søgeresultat 500ms langsommere - hvilket altså er et halvt sekundt. Sig bum og det er gået allerede. Man skulle ikke tro det havde ret stor betydning.
Resultatet viste så bare at Google fik 20% færre pageclicks. Det er ret meget på "så lidt", så performance er bare vigtigt i dine sider.

Caching
Nogle af de muligheder .NET & ASP.NET giver dig af muligheder, er at du kan cache forskellige elementer af dit indhold. Dette kan både være data, objekter, men også hele sider, eller dele af sider. Således gør det at du ikke skal i databasen ved hvert request, men blot tage det fra hukommelsen.
Du kan opsætte udløbstider for disse, og prioritet på dem - så hvis serveren er ved at løbe tør for plads ved den hvilke af dine data der er mindst vigtige og den må slette først.

Bundling (ASP.NET MVC4)
Bundling er en ny feature i ASP.NET MVC4. Dette gør at den ligger indholdet af flere filer sammen til en enkelt når din side requestes. Dette giver dig flere fordele.
Du har alle de filer du ønsker således at du kan logisk opdele dem som du nemmest kan holde styr på hvad der er til hvad.
Derudover får du også den smarte funktion ved at samle dine filer i en enkelt, vil browseren kun lave et kald fremfor 2-3-4-5 (alt efter hvor mange du havde) hvilket giver dig fine besparelser.
En browser kan oftest kun bearbejde 5-6 requests af gangen, og derfor er det vigtigt at få disse ned så browseren ikke skal blive færdig med at hente noget før den kan begynde på den næste.

Minify (ASP.NET MVC4)
Dette er også en ny feature i ASP.NET MVC4. Denne fjerner dine whitespaces i dine css-filer som gør at din filstørrelse kommer ned - og det betyder bare meget for hvor hurtigt din side henter dine resourcer, og hvor hurtigt den kan begynde at loade den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst