onsdag den 16. januar 2013

ASP.NET MVC4 Optimization


ASP.NET MVC4 har fået en masse forbedringer og optimeringer der har stor betydning for dine loadtider og performance af din ASP.NET MVC4 applikationer.
I det hele taget er der gjort utroligt mange ting i Visual Studio 2012 til os der er webudviklere til at optimere vores kode, gøre den smartere og mere effektiv.

1. BUNDLING
Du kan samle flere filer sammen i en til en såkaldt bundle. Derved kan du selv styre hvilke filer der skal sammen til en, plus du kan lave flere forskellige bundles alt efter formål.
Du kan bundle css filer og javascript filer således at alle dine css filer kan være splittet op i så mange der er passende logisk for dig, men når koden afvikles samles de i en enkelt fil for at optimere kaldene. Hvis du har 2-3 css-filer for at opdele det logisk så kan du hurtigt ende på 10-12ms, hvor hvis de samles i en enkelt kan dette tal blive langt mindre.

2. MINIFY
Du kan tilføje hvad du ønsker, men her er det muligt at fjerne whitespaces i fx dine css-filer - og det er ret så store besparelser du kan få ud af det. Langt størstedelen af dine filer er whitespaces fordi de skal være læsbare og nemt overskuelige for dig, men det bliver unødigt spild for en maskine der kun skal bruge indholdet, og endnu mere jo mindre din fil er jo mindre skal der sendes afsted over netværket.
Der er mange muligheder alt efter hvad du ønsker og kan sagtens bruge LESS og meget andet i sammenhæng med ovenstående i ASP.NET MVC4.

Har netop selv siddet og rodet med det fået det til at virke. Kunne pludseligt se en forbedring på ~140% i loadtider af at udnytte ovenstående. Filstørrelse forbedringer lagde jeg ikke mærke til, men oftest er hver fil 15-25% whitespaces så det kan du selv beregne.
Så der er meget store forbedringer i ASP.NET MVC4 - som gør din side langt mere effektiv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst