fredag den 18. januar 2013

From Web to App - Apple vs Microsoft




Jeg sidder i øjeblikket og ser videoer til Microsoft's 70-480 eksamen (Developing in HTML5 with JavaScript and CSS3).

Nuværende er jeg ved at gennemgå del 3 (Advanced Layout and Animation) og nu begynder det for alvor at dæmre for mig hvordan Microsoft vil vinde the arms race against Apple.

De vinder SÅ meget ved at tillade så stort et spektrum af udviklere ved at åbne op for HTML5 apps.
Hvis man kan lave Windows Applikationer så nemt med HTML5, CSS3 og javascript så får de enormt mange dygtige og erfarne udviklere til at kunne levere apps til dem uden noget ny træning.
Og så er det nemmere at vedligeholde denne app, for det eneste de skal lave dedikeret til forskellige enheder er deres unikke trademarks. Dette kan være deres sidemenu, search muligheder og andre integrationer - men det ændrer ikke ved at selve app'en er helt og aldeles platform uafhængig og som vil vedligeholde sig selv på alle devices.

I den der kan jeg kun se fordele for Microsoft og jeg tror faktisk at de vinder den i det lange løb.
Specielt ved at sidde linen lidt ud, og se teknologien an havde de muligheden for at se styrker og svagheder og skabe en platform der kan tilpasses til så mange forskellige devices og brugsmønstre - ved at de kan være fremsynede samtidigt med de har kunne se trends i markedet.

Ved at se på alle de features og små detaljer Microsoft har så har de langt flere fordele.
Fx. at scroll nu er vertikalt fremfor horisontalt. Det er fordi de ved at alting bliver touchscreens - det er de forberedt på og bevægelsen til siden er bare langt nemmere for den menneskelige arm at foretage end op og ned.
Samtidigt har de lavet det meget nemt at få samme brugsmønster og intuitiv og effektive features bygget ind i deres styresystem og apps. Søgefunktioner der er ensartede på tværs af styresystem, apps, og hjemmesider.
At man kan genbruge gestures til mange forskellige situationer, og samtidigt bruge den i Windows, Apps, Hjemmesider, og alle mulige forskellige apps som ikke er blevet udviklet af den samme.

Det er så nemt at tiltrække udviklere ved at de kan lave deres HTML5 app, og så er det kun forskellige til udnyttelse af de enkelte devices forcer der skal laves dedikeret til dem, for med Apple er det bare meget sværere. Du skal lære en masse nyt, som ikke er ret intuitivt i sprog og mangler en masse features, plus release måden er kringlet (blevet bedre, men stadig tung).

Jeg tror HELT SIKKERT at Microsoft vil få SÅ meget ud af deres nye strategi fordi de har ventet lidt og set hvad behov markedet havde og nu har de ALLE muligheder.
De kan bygge laptops og stationære til at samarbejde med deres Windows Phone, samt lave muligheder på deres nye XBOX. Der er kun ting der taler for at Microsoft skal vinde valget.


Jeg ville rigtigt gerne have en surface, men synes bare de er for dyre i forhold til plads og så lille en tablet - så venter nok lidt med at anskaffe mig en.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst