søndag den 2. september 2012

Online identitet på nettet


Det er vigtigt at have en online identitet for ligesom mange firmaer har dette på deres side, facebook og andre online medier så søger de også dig som kandidat ud.
Du kan være nok så dygtig og have de rette kompetencer, men desværre er virkeligheden bare at man som firma modtager et hav af ansøgninger og CV'er.
Og umiddelbart så kan der være mange ansøgere der har samme uddannelsesmæssige baggrund som dig og måske bedre.
Det er ikke absolut sikkert at fordi de er uddannet højere end dig at de er bedre, men men men.. Det ved virksomheden ingenting om, og de vil ikke tage for mange ind til samtale heller.

Så hvis du skaber en online identitet og gør noget for at vedligeholde den og fremhæve dine gode sider og lave lidt "show-off" så har virksomheder mulighed for at se dine kompetencer og egenskaber eller hvad du nu fremhæver og dermed lære dig lidt bedre at kende. Dette er godt fordi det er noget der kan hjælpe i bedømmelsen af dig som profil når du er en af dem i bunken.

Tænk på fremtiden
Det er meget muligt du ikke har problemer med at finde et job nu, og tilbudene står i kø og du er eftertragtet, men vi lever i en evig foranderlig verden. Dette vil sige du ved ikke om det senere bliver endnu vigtigere at finde job og du har mere behov for at skille dig ud for at komme i betragtning - og der er det måske for sent at begynde at opbygge denne profil.

Du vil ikke kunne skabe flere års troværdighed og aktivitet på et par måneder, for det er ikke kun hvad du selv kan præstere - men også hvad omverdenen vil se det som. Ikke mindst Google og andre søgemaskiner - for du vil blive vurderet ud fra indlæg, opdateringer, alder på nettet og aktivitet og det kan du ikke "skabe" medmindre du faktisk har gjort det.

Vedvarende resultater
Det er også godt at have en slags portofolio, blog eller andet som vil være at holde dig aktiv og up-to-date på nettet. Du har mulighed for at skrive og fortælle og vise en helt masse igennem tiden.
Så vis hvad du kan, hvad du har gennemført og giv dit publikum noget brugbart.
Så vær lidt show-off på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst