mandag den 8. oktober 2012

Windows 8 vil dræbe Microsoft?


Undersøgelse viser at 50% af Windows 8 brugere foretrækker Windows 7.

Nu er spørgsmålet så om Microsofts meget vovede udfordring med Windows 8 og Modern UI (Metro design) er for tidligt og om det vil blive et fald til Microsoft.
Det er afgørende for Micosoft at komme godt fra land med tablet platformen og ikke komme bagefter som de har gjort i søgemaskine-løbet til Google som umuligt (nuværende) kan vindes tilbage, og mobile platform som der nu kæmpes om at få mere tilbage af.

Det er spændende at se om det er begyndervanskeligheder, for vi ved jo alle at det med at skulle væk fra det vi kender (trygge) er besværligt. Derfor det er lige så svært at ændre vaner fordi vi er vanedyr og holder fast i det vi kender og kan li.
Derfor kan det være begyndervanskeligheder, som kan vende når markedet vænner sig til det - men det kan også være tegn på at det er radikalt for anderledes en brugeroplevelse og brugsmønster til at det kan modtages.
Som jeg allerede har talt om har windows 8 mange ting imod sig som kan gå galt, men samtidigt har de også mange muligheder for at kunne samarbejde på mange platforme og dermed gøre noget anderledes end mange konkurrenter ikke har.
Hvis du kan sidde på arbejde på din bærbar og gemme et dokument eller en powerpoint præsentation, læse videre på den og dine dokumenter på din windows phone på vej til møde og når du er kommet hjem så tage din tablet frem og arbejde videre eller se din huskeliste over ting du skal se og læse.
At alle dine digitale medier samarbejder er noget som Microsoft for alvor vil kunne gøre alvor af!
For Microsoft kan det også være en fordel at kunne bibeholde så mange platforme samlet i et system der skal vedligeholdes og dermed meget nemmere.

Men der er også meget imod dem, som de skal se nærmere på.
Enterprise markedet er ikke tilpasset til Metro design og Modern UI, så her vil "startskærmen" ofte blive overflødig og irriterende.
Metro / Modern UI applikationer er af en størrelse der ikke vil gøre dem store og avancerede til teknisk brug for den almindelige arbejder til sine forretningsprocesser, og dermed mere irritationselement.
At du skal gøre noget aktivt for at få adgang til dine filer er irriterende anderledes og besværligt for mange fordi mange brugere gør dette uhyre meget.
At alting er optimeret til nye mobile devices gør at det med at bruge en mus er besværligt og unaturlig. På masser af konferencer er der fingeraftryk og fedtfingre på skærmene fordi folk forventer man kan swipe til siderne for at se mere eller trykke på tiles, men det skal man bruge musen til.

Bliver spændende at se hvordan Microsoft vil bære den ud og komme igennem det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst