tirsdag den 2. oktober 2012

Effektiv flytning af domæne (SEO)

Ofte så har folk ikke tænkt over hvad deres domæne skal hedde og man har jo lov at blive klogere. Derfor er det ikke unormalt at man ønsker at skifte domæne senere hen.
Der er dog en masse ting man skal huske når man flytter sit gamle domæne, og kan være katastrofalt ikke at tænke over.

Hvis man ser på Search Engine Optimization (SEO) / Søgemaskineoptimering, så er det vigtigt man ikke opsiger sit gamle domæne. Google og andre søgemaskiner har sandsynligvis fundet din side allerede, og indekseret den. Så det er vigtigt at alt dette ikke går tabt. Samtidigt giver de dig en rang baseret på alder, indhold, fejl, loadtid og meget andet.
Så hvis du beholder dit gamle domænenavn, men viderestiller det til dit nye domæne vil du kunne sørge for at alle dem der kommer ind på din gamle side nu bliver sendt til din nye side - og samtidigt så vil alle dem der finder dig via en søgemaskine stadig blive sendt til din nye side - så du ikke mister trafik eller kunder.

Du skal huske at bruge en 301 Moved permanently redirect. Dette fortæller Google og andre søgemaskiner at den nu skal videreføre din rang til dit nye domæne fordi du er flyttet.

Derudover kan du videreføre din query så de rammer den nye side der svarer til det du bad om.
Et lille eksempel:
Gamledomæne.dk/Produkter/ProduktOversigt.aspx
skal nu blive til
Nyedomæne.dk/Products/Overview/All/


Hvis du kan overføre query vil du overføre "/Produkter/ProduktOversigt.aspx" til dit nye domæne - så du kan modtage det og læse det og mappe det til din nye side.
I ASP.NET kan du i Global.asax sætte op regler for hvad du skal gøre. Således vil du på dit nye domæne modtage dette: Nyedomæne.dk/Produkter/ProduktOversigt.aspx
men fordi dit domæne ikke har denne sti vil det give en fejl - dog hvis du sætter en regel op i Global.asax vil du kunne se på hvad der requestes i QueryURL, og hvis det er lig ovenstående så kan du videresende den til din nye adresse.

Derudover kan du alternativt fortælle at domænet er flyttet, så hvis du kan se at "referer" er dit gamle domæne så fortæller du blot at du er flyttet. Information til brugerne.

Ved at sætte ovenstående op vil du bibeholde alt din trafik og kunder fra dit gamle domæne som vil komme til dit nye site, samtidigt med dit nye site vil få alt den rang og respekt den har opbygget igennem sin levetid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst