torsdag den 21. november 2013

Word kan ikke finde ud af referencer

Jeg har nu flere gange oplevet at Word ikke kan finde ud af at opdatere referencer.
Fx. hvis du laver et dokument med en indholdsfortegnelse, og et væld af krydsreferencer til afsnitsnummer, afsnitstekst og sidenummer så er det rimeligt vigtigt at disse opdateres undervejs mens du arbejder med dit dokument og specielt når du er færdig.
Hvis du højreklikker på din indholdsfortegnelse og siger opdater alt, så opdaterer du kun alt i indholdsfortegnelsen, og ikke alle dine krydsreferencer.


For at du kan få opdateret alle dine krydsreferencer, billedtekst etc. så skal du manuelt gå ind på hver reference, højreklikke og sige opdater alt, for ellers vil der stå gammel afsnitsnummer, gammel afsnitstekst og gamle sidenummer. Det er en meget dårligt situation fordi dit dokument bliver cirka lige så upræcist som hvis du selv havde lavet det hele i hånden.
Da Microsoft ikke har lavet en smart knap til automatisk at opdatere alle referencer på en gang, så kræver det manuelt arbejde og det inkluderer at hvis du glemmer eller overser en enkelt så er dine data og dit dokument blot upræcise og irriterende.

Der er dog en løsning, som hedder Ctrl + A, og F9.




Ctrl + A for at vælge alt, og F9 for at få popup'en frem med opdater referencer (som bliver på alt).
Det er virkeligt virkelig dårligt lavet at det ikke blot foregår af sig selv, og man kan komme ud i en situation hvor dine gode intentioner om et intelligent og opdateret dokument bliver upræcist og meget useriøst og uprofessionelt.
Synes det er helt vildt at Microsoft Word har sådanne problemer, for det er virkelig en skandale!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst