tirsdag den 24. juli 2012

Bliv en savant og få verdensherredømmet


Det er rigtigt fedt at se The Matrix og tænke på man kan hurtigt og nemt kan lære ting ved at få hjælp med at få det ind i hjernen og ikke skal bruge unødigt lang tid på at lære noget. Det gør dig igen meget mere produktiv.

Nu er der åbenbart kommet et produkt der måske i fremtiden ville kunne hjælpe dig med at lære og huske ting. Ikke lige som i The Matrix, men stadig angiveligt være noget som vil kunne hjælpe dig med at lære og huske ting nemmere end du ellers vil kunne.

Læste det på newz.dk at der var lavet en tænkehat (http://newz.dk/forsker-vil-lave-taenkehat) som hjælper dig med at komme ud over din måde at tænke på problemstillinger således at du nemmere kan lære og huske.
Det er noget som kommer fra savanter som er et fascinerende begreb.
En savant er en person der er enormt god indenfor et specifikt felt ligesom en autist, bare enormt meget. Fx så jeg en udsendelse med en savant der kunne huske pi med 1400 decimaler eller mere og han sagde det var bare sådan en sky af tal der kom til ham han skulle "svæve/svømme" igennem når han regnede i og tænkte i tal. Dette område var han enormt god til, men betydningen er så også han har andre områder som de fleste kan mestre uden problemer men dette kan en savant have problemer med.
En anden kunne huske alle vejrudsigter fra 1954 på alle årets dage frem til i dag, og indenfor et specielt område (flere byer) som han havde læst og hver dag han havde oplevet og set vejret i kunne han huske så 14 december 1967 var det sådan og sådan, og da de tjekkede det for den by han boede i passede det.
Det er vildt fascinerende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst