fredag den 17. januar 2014

Word kan ikke finde ud af referencer i lærred. OVERHOVEDET!


Sidder i øjeblikket på et projekt hvor vi skal starte op med at lave en hel del designovervejelser.
Vi skal beskrive, fortælle, forklare hvordan vi har tænkt vores løsning skal laves, og hvordan ting skal gøre.
Det kræver også at vi laver en hel del mindre design oversigts tegninger der forklarer de principper vi vil gøre brug af og derfor er det også enormt vigtigt med billedtekster.

For at gøre det designmæssigt pænt og overskueligt hvad der er billedtekst og hvad der er lærred har lærredet (det man tegner og fortæller i) til en meget lysegrå nuance.
Normalt ligger word din "billedtekst" under selve lærredet, som jeg ikke kan li fordi det skal være meget synligt at denne tekst hører til dit lærred. Derfor har jeg lagt det ind i lærredet og lagt det i bunden af lærredet som beskrivelse.
Desværre så kan word ikke finde ud af at opdatere disse referencer når man arbejder igennem dokumentet.
Dette gør at dine nummer referencer bliver et stort rod hvis du flytter et afsnit længere op, ned etc. som man nu gør i dokumenter.

Tidligere har jeg haft problemer med at word ikke kan finde ud af referencer i form af krydshenvisninger, henvisninger og referencer til afsnit og kapitler i dokumentet.
Dette kunne jeg løse med Ctrl + A, & F9 som kommer og spørger om du vil opdatere tallet eller alt.

Derfor troede jeg dette også virkede her, men det gjorde det bare ikke. Dette er fordi din billedtekst er indlejret i dit lærred og derfor ikke bliver opdateret da den ikke opdaterer indeni dit lærred.
Det er sandsynligvis nok derfor at word automatisk putter din billedtekst under dit billede, så den kan få adgang til at opdatere din billedtekst, men det er kun et gæt.

Så man bliver nødt til manuelt at gå ind i hvert lærred, højreklikke på det figurnummer som du er nået til og vælg opdater og den skriver nu det korrekte nummerl. Desværre er der ikke nogen nem process til at hjælpe dig med dette, så der skal man have smarte word til at "ikke hjælpe en" så man må gøre det i hånden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst