mandag den 20. januar 2014

Branching i Visual Studio (C#)

Vi sidder netop på flere større projekter, hvor vi i fællesskab skal lave et fundament så alle kan arbejde selvstændigt ud fra denne grund struktur.Problemet er at vi har tre spor:
  • Dev
  • Main
  • Release
Vi arbejder alle i DEV, blot på vores egen lokale kopi som ikke er checket ind. Nogle gange arbejder man i samme filer og derfor ødelægger man det måske lidt for sine kollegaer når man checker ind fordi det får buildet til at fejle.
Da vi gerne vil checke ind hver dag skal vores kode altså bare virke fordi ellers får du de andres build til at fejle som så skal vente på du får rettet op på det og checket det ind, og så er det om ikke at møde som den sidste (for så sidder de og venter på dig).
Branching gør det meget nemmere. Vi kan alle tilgå hinandens branches, vi kan alle checke ind på hver vores branch, og hvis en bliver længerevarende syg eller barsel hvor vi skal bruge hans kode så kan vi tilgå den fordi den ligger i en branch og dermed ikke er "lukket" på hans egen maskine. Derudover så gør det det også væsentligt nemmere når man har flere projekter man arbejder på simultant, fordi man ikke får viklet kode sammen i samme filer man skal flette fra hinanden når det ene projekt skal i produktion.

Så kan man altid blot lave en ny branch til et nyt project så man ikke forstyrrer andre projekter.
Indtil videre er vi rigtigt glade for brugen af Branching.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst