tirsdag den 7. juli 2015

SCRUM - Vores modificerede tilgang med visuel projektledelse


Der er rigtigt mange der kører SCRUM, og rigtigt mange der ikke ved hvordan de skal gøre det.
Jeg personligt ser det som et middel til at skabe overblik, specielt hvis man bruger grafiske virkemidler så man nemt kan se hvilke ting der er i hvilken state.

Så vores SCRUM board er opdelt i forskellige faser, så kan se om en opgave er i gang, om den er tildelt en udvikler, om den afventer nogen, om den er til test.


Derfor har vi følgende bokse:

NAVN       I DAG       TEST HOS OS       TEST HOS KUNDE       AFVENTER KUNDE       AFVENTER OS

Så i NAVN står udviklerens navn, Laurits. Her sættes de kort som jeg skal løse i sprintet, og som jeg ikke er gået i gang med endnu. Så ved sprintstart flyttes der løbende opgaver ned til mig fra en boks med opgaver eller "smut-sager".
I feltet I DAG, er sat kort på med de opgaver jeg arbejder på i dag.
TEST HOS OS betyder at vi er ved at teste det. Vi har vores egne testere, eller kan være udvikleren der er ved at gennemteste det hvis vi ikke har en decideret tester til det.
TEST HOS KUNDE er at vi nu har testet og set det fungerer, så nu får kunden lov at teste.
AFVENTER KUNDE er de opgaver hvor der mangler afklaring - fx i bad om den her funktionalitet på den side her der ligner den jeg skal lave nu, men skal ikke ha denne. Er det meningen? Eller de skal afklare ting.
AFVENTER OS er hvis vi har at en anden person skal levere servere, der skal laves noget database noget, der skal ses på nogle problemer. Her kommer de opgaver som udvikleren ikke selv tager sig af, men andre i firmaet tager sig af og vi venter på.

Derudover har vi boksene:
OPGAVER       SMUT       DONE

OPGAVER er de opgaver der er indmeldt til sprintet som vi bør se på.
SMUT er opgaver der er mindre som man kan tage imellem andre opgaver hvis man lige har en halv time og mangler at lave noget.
DONE er de opgaver der er færdig testet hos kunden, og accepteret. Når de kommer i done, så aftales der med kunden hvornår de ønsker de kommer i produktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst