fredag den 11. april 2014

Hjemmet til en udvikler


Som udvikler så har man en tendens til at blive gadget freak, og elske intelligente løsninger i hjemmet.
Det gør jeg også, så nu da vi har fået et hus, skal der også være et sted der har samlet plads til hele familien, uanset om det er billeder, film, musik, eller hvad vi nu end har.
Det har vi fået med vores nye NAS, så alle i familien vil kunne tilgå vores fælles filer.

Det skal opbygges så vi kan dele filer fælles alle steder, så hvis vores barn ligger billeder op fra deres tur til en skatepark så kan vi alle se det alle steder, og de kan vise billeder og video på tv'et når deres venner kommer forbi.

Vi har fået vores musik og film lagt derover, men skal have lidt struktur, for vi skal også have den til at den automatisk henter fx troldspejlets podcasts. Der vil jo være andre podcasts etc. som børnene de vil ligge ned i det fælles område også (når der kommer børn til).

Indtil videre kan PS3'eren så præsentere det, men på sigt skal det udvides til noget mere intelligent.
Fx i køkkenet har vi en netradio som kan afspille webradio (fx en græsk kanal) fordi den er på trådløst, og faktisk også vores musik, men er ikke så nemt eller intuitivt. Den skal på sigt udskiftes med en Sonos Play:3, og så skal vi have en Sonos Play:1 ude på badeværelset til når vi går i bad. Så skal der en Sonos Play:3 til stuen også til når vi vil høre musik, og måske en 1'er eller 3'er til udestuen.

Udover dette skal vi have en XBMC medie afspiller, som også kan afvikle gamle spil. Planen indtil videre er at få en Intel NUC som kan afspille XMBC fra standard, og man så kan skifte over så vi kan spille gamle spil på den når man får gæster.



Vil også gerne på et tidspunkt have sat op på vores router at vi har et gæstenetværk som er åbent for vores gæster med en simpel kode så alle gæster kan tilgå det, hvor der er en begrænsning på til forbrug af hele båndbredden. Så når vi holder fødselsdag, indflytningsfest og alt muligt andet står den simple kode under glassene og så skal vi ikke dele vores eget rigtige netværk og kode med alle vores gæster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du lide mit indlæg, har en kommentar, forslag eller andet på hjerte så skriv venligst